Over de Blue Tomato Coffeeshop

Image of a rain forest designed and painted by Telmo & Miel as found in the entrance of the Blue Tomato Coffeeshop in Hoorn
Image of a rain forest designed and painted by Telmo & Miel as found in the entrance of the Blue Tomato Coffeeshop in Hoorn

Over de

Blue Tomato Coffeeshop

Waar kun je ons vinden

Blue Tomato Openingstijden

Zondag – Donderdag: 10:00 – 21:00 Vrijdag – Zaterdag: 10:00 – 22:00

Kan een Blue Tomato de apple van de coffeeshops zijn?

Zeg het woord Coffeeshop. De meeste mensen denken dan aan een geheim, donker hok. Met een zware, vreemde geur in de lucht. Dit is verleden tijd! Het management van de Blue Tomato heeft hun 60 jaar aan ervaring ingezet. Ze hebben hun Coffeeshop een heldere en ruime uitstraling gegeven

Meteen bij binnenkomst valt op hoe schoon en licht deze prachtige coffeeshop is. Ook buiten is het ruim, met 10 parkeerplaatsen voor de deur. Als het onverhoopt druk is helpt een gastheer je graag bij het parkeren. Ook zorgen zij er voor dat de weg vrij blijft, en voor een veilige omgeving. Dit zijn geen standaard norse uitsmijters. Bij de Blue Tomato noemt men ze liever gastheren, ze gaan netjes gekleed en gedragen zich vriendelijk en correct.

Als je binnenstapt in de hal van de Blue tomato, sta dan even stil bij de prachtige, muur vullende kunst. Dit prachtige handgeschilderde regenwoud is geschilderd door de Nederlandse artiesten Telmo en Miel. Ook verderop in de daadwerkelijke winkel vind je kunst van hun hand, de geweldig gedetailleerde Hop die meteen je aandacht trekt.

De winkel straalt duidelijk de klasse van deze coffeeshop uit. Met een duidelijke knipoog naar een ouderwetse apotheek laten de wit marmeren balie en de prachtige kastenwand zien hoeveel oog voor detail er in het ontwerp zit. De Bose speakers spelen moderne lounge om de relaxte, moderne sfeer te complimenteren. Ook het personeel ziet er verzorgd en goedgekleed uit, zonder stijf of saai te zijn. Iedereen spreekt vloeiend Nederlands én Engels. Ook is iedereen getraind en gediplomeerd in “basistraining Cannabis en Goed Gastheerschap”, een opleiding van Cannabis Carreer. Zo weten alle medewerkers net naadje van de kous over de producten die ze verkopen.

Het oog voor detail en de hoge kwaliteit beperkt zich niet tot het interieur. Het management heeft geïnvesteerd in een volledig elektronisch menu, geïntegreerd in het marmeren blad van de balie. Zo zie je in één oogopslag wat er die dag te koop is, wat daar de eigenschappen van zijn en wat de prijs is. Je kiest gemakkelijk uit het aanbod van kwaliteitsproducten. Mocht je liever de waren zélf eerst zien, dan kan dat natuurlijk. Deze zijn opgesteld in de vitrinekast achter de balie.

BLUE TOMATO ETEN EN DRANKEN MENU

De Blue Tomato heeft een een aantal panini’s en warme en koude dranken in hun assortiment. Zo kun je voldaan weer aan je terugreis beginnen na je bezoek.

 • Panini Pollo
  €5.00
 • Panini Prosciutto
  €5.00
 • Panini Caprese
  €5.00
 • Panini Pepperoni
  €5.00
 • RedBull
  €3.00
 • Koffie
  €2.50
 • Cola
  €2.50
 • Sinas
  €2.50
 • Sprite
  €2.50
 • Water
  €2.00
 • AA
  €2.00
 • Thee
  €2.00

Een korte

Geschiedenis van de Blue Tomato

In 2012 gaf de Gemeenteraad van Hoorn een advertentie uit. Zij zochten gekwalificeerde mensen om een nieuwe coffeeshop te runnen. Twee originele coffeeshops in Hoorn waren zojuist gesloten, en dit resulteerde in veel straatverkoop. Het gevolg was veen overlast en onrust in de binnenstad. De gemeenteraad en politie kwamen overeen dat een nieuwe coffeeshop dit zou kunnen oplossen.

Niet minder dan éénendertig partijen reageerden op de oproep. Hieruit ontstond al snel een korte lijst kanshebbers, gebaseerd op ervaring en de voorgestelde locatie voor de coffeeshop. Het management team van de Blue Tomato heeft samen meer dan 60 jaar ervaring, en stelde een locatie buiten de binnenstad voor. Hoewel de lokale overheid dus een voorstander van het plan was, kwam er veel tegenwerking van de omliggende bedrijven. Na het winnen van hun eerste rechtszaak nam de Blue Tomato de gok hun deuren te openen op 20 september 2013, vier maanden later dan gepland. In totaal zijn er 4 rechtszaken geweest tussen toen en 2015, De Blue Tomato blijft open, en inmiddels heeft hun goede beleid gezorgd voor een betere verstandhouding met de buren.

We zijn het onderwerp van verschillende nieuwsberichten geweest, maar onze favoriet blijft die in Rolling Stoned Magazine. Onno van Veldhuizen schreef een artikel met de kop “Burgemeester wil Koffie!” Je kunt er hier meer over lezen.

De Blue Tomato staat voor teamwerk, service, biologisch, veiligheid, kennis, hygiëne, educatie en bovenal voor kwaliteit.